Inloggenbij Hotmail – www.hotmail.com

Inloggen bij Hotmail (nu Outlook.com) om je e-mail te controleren kan verwarrend zijn als je niet weet waar je heen moet of als je je wachtwoord bent vergeten. Deze handleiding leidt je stap voor stap door het inlogproces.

Hotmail was een van de eerste gratis e-maildiensten, gelanceerd in 1996. In 2013 werd de naam veranderd in Outlook.com. Ondanks de naamsverandering kunt u nog steeds inloggen op uw Hotmail-account op Outlook.com met uw bestaande inloggegevens.

Hoe in te loggen op uw Hotmail-account

Om toegang te krijgen tot je Hotmail e-mail account, moet je naar de Outlook.com inlogpagina gaan. Dit zijn de stappen:

  • Open uw webbrowser en ga naar outlook.com
  • Voer uw volledige Hotmail e-mailadres in (bijv. mionome@hotmail.com)
  • Voer uw accountwachtwoord in

Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u het opnieuw instellen met de hulpmiddelen voor probleemoplossing die beschikbaar zijn op de inlogpagina van Outlook.

Hotmail-aanmeldingsproblemen oplossen

Enkele veelvoorkomende redenen waarom u niet kunt inloggen op uw Hotmail-account zijn:

  • Onjuiste gebruikersnaam/wachtwoord
  • Accountbeveiligingsfuncties blokkeren de toegang
  • Onderbreking van de service

Zie Microsofts gids voor het oplossen van inlogproblemen voor gedetailleerde instructies voor het oplossen van de meeste inlogproblemen met Hotmail.

Hotmail account instellingen

Nadat u zich hebt aangemeld bij uw Hotmail-account, kunt u verschillende instellingen configureren, zoals:

  • E-mail doorsturen configureren
  • Verbinding maken met andere e-mailclients
  • Meldingen beheren

Toegang tot Hotmail vanuit andere apps

Wilt u uw Hotmail-account gebruiken vanaf een app zoals uw telefoon? Hier zijn de IMAP/SMTP-gegevens die u nodig hebt:

IMAP-server: imap-mail.outlook.com SMTP-server: smtp-mail.outlook.com

Als je het account in andere apps instelt, voer dan je volledige Hotmail e-mailadres en het accountwachtwoord in.

Overschakelen van Hotmail naar Outlook.com

U bent enkele jaren geleden overgestapt van Hotmail naar Outlook.com, maar uw oude Hotmail e-mailadres werkt nog steeds. Log gewoon in op Outlook.com met uw Hotmail-gegevens wanneer u toegang tot uw mailbox wilt. Ook al is de naam anders, al uw bestaande e-mails, contactpersonen en accountgegevens blijven hetzelfde. Het kan even duren voordat je gewend bent aan de nieuwe interface, maar de functionaliteit blijft hetzelfde.

Conclusie

Toegang tot Hotmail is eenvoudig als je eenmaal weet waar je heen moet (Outlook.com). Met meer dan 400 miljoen gebruikers blijft Hotmail wereldwijd een van de populairste webmailservices. Of u nu uw oude e-mails wilt openen of uw Hotmail-adres wilt blijven gebruiken, uw account blijft werken via Outlook. Dit zijn de basisprincipes voor toegang tot en inloggen op je Hotmail-account. Laat het ons weten in de comments als je nog andere vragen hebt!

Waarom kan ik niet inloggen op mijn Hotmail-account?

Enkele veelvoorkomende redenen waarom u niet kunt inloggen op uw Hotmail-account zijn een onjuiste gebruikersnaam/wachtwoord, geblokkeerde toegang omdat er verdachte activiteiten zijn gedetecteerd of storingen bij Outlook.com. Gebruik Microsofts hulpmiddelen voor het oplossen van inlogproblemen of probeer het later nog eens.

Hoe reset ik mijn Hotmail-wachtwoord?

Om uw Hotmail-wachtwoord opnieuw in te stellen, gaat u naar de inlogpagina van Outlook.com en klikt u op de koppeling „Wachtwoord vergeten?“. U moet het e-mailadres opgeven dat aan uw account is gekoppeld om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Kan ik nog steeds mijn oude Hotmail e-mailadres gebruiken?

Ja, ondanks de overgang van Hotmail naar Outlook.com blijft uw bestaande Hotmail e-mailadres gewoon werken. U hoeft alleen maar in te loggen bij Outlook.com met uw Hotmail-gegevens om toegang te krijgen tot uw account.

Wat zijn de IMAP en SMTP instellingen voor Hotmail?

De IMAP-server is imap-mail.outlook.com en de SMTP-server is smtp-mail.outlook.com. Met deze instellingen kunt u uw Hotmail-account configureren op andere e-mailclients en apps.

Is Hotmail nog steeds gratis te gebruiken?

Ja, Hotmail en alle e-mailaccounts van Outlook.com blijven gratis om aan te melden en te gebruiken. De overgang van Hotmail naar Outlook heeft geen invloed gehad op de prijzen en u kunt uw gratis account op Outlook.com krijgen.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert